gruppe mennesker står utenfor nye elbiler som skal brukes av Otera Traftec

Seks spesialtilpassede el-biler til Otera Traftec

Otera Traftec leaser seks spesialtilpassede Kia E-Soul som er bygget om fra personbil til varebil av Bertel O. Steen.

Elbilene brukes når Otera Traftec drifter og vedlikeholder elektriske anlegg i tunneler og veilys for Agder Fylkeskommune og Statens vegvesen. Statens vegvesen krever at minimum 50 prosent av bilene som brukes i denne kontrakten skal være nullutslippsbiler.

– I Otera Traftec skal vi ha en positiv og bærekraftig utvikling. Vi ønsker å være med å bidra og ha en større andel klimavennlige kjøretøy, men det blir dyrt og dermed reduseres konkurranseevnen. Utfordringen i dag er blant annet rekkevidden, lasteevne og tilhengervekt. Vi følger spent utviklingen og håper på mer passende og økonomivennlige elbilløsninger om ikke så altfor lenge, sier daglig leder i Otera Traftec, Øystein Stebekk.

I forbindelse med kontrakten i Agder vil det installeres syv ladepunkter for de nye elbilene. Disse vil monteres i nærheten av tekniske bygg i tuneller hvor bilene kan lade mens montørene utfører arbeidsoppgaver.

– Vi er svært fornøyde med hvordan disse bilene er blitt tilpasset til vårt bruk, og ser frem til å få prøvd de ordentlig ut, sier Tone Lommerud Hansen, avdelingsleder Agder i Otera Traftec.

Ti prosent av bilparken til Otera Traftec består nå av el-biler.

Roadworks AS

Hasseldalen 3
4878 Grimstad
Norway

For ansatte:
Følg oss

Utvikling og design av Egde Consulting