kraftstasjon

Oppdrag for Otera Infra på Vemork kraftstasjon

Otera Elkraft Grenland har i de to siste ukene bistått Bilfinger og Norsk Hydro på historisk grunn på Vemork kraftstasjon i Rjukan. Oppdraget besto i å demontere og montere 300 kV samleskinner samt revisjon av 300 kV pantografskillebrytere.

Vemork kraftstasjon er et vannkraftverk ved Rjukan i Telemark. Det gamle kraftverket, som ble utsatt for sabotasjeaksjon i 1943, ble satt i drift i 1911 og var verdens største kraftstasjon da den åpnet. Dagens kraftstasjon er bygd bak den gamle kraftstasjonen og ble satt i drift i 1971.

Portalbygget har fått en forsterkning på samleskinneoppheng, noe som medførte at samleskinnene måtte demonteres midlertidig. Hele anlegget ble kapslet inn slik at det ikke ble skader på komponentene. Leveringstid på denne type komponenter er fra 6-9 måneder og det ville fått store samfunnsmessige konsekvenser om noe ble skadet her.

Det ble også litt høydetrening for montørene da de ble heist opp i kurv fra mobilkran. Arbeidshøyden var ca. 35 meter med Kraftstasjonen, Tungtvannskjelleren og Rjukanfossen med sitt dype juv som nærmeste «naboer».

Roadworks AS

Hasseldalen 3
4878 Grimstad
Norway

For ansatte:
Følg oss

Utvikling og design av Egde Consulting